O Paranitu

U tekstu koji slijedi Paranit donosi popis najčešće postavljenih pitanja. Ako ne pronađete odgovor na vaše pitanje, slobodno nam se obratite.

Mogu li koristiti Paranit sprej za zaštitu od uši svakoga dana?

Da, Paranit sprej klinički dokazano pruža sigurnu i učinkovitu zaštitu od ušiju u kosi. Za vrijeme epidemije svakodnevno možete koristiti Paranit sprej za sprječavanje širenja ušiju u kosi.

Koja je razlika između Paranita i proizvoda na bazi insekticida?

Za razliku od proizvoda na bazi insekticida, Paranit asortiman proizvoda ne sadrži insekticide i djeluju na čisto mehanički način. Stoga uši u kosi ne mogu postati otporne na sastojke.

Ima li mogućih nuspojava uz Paranit?

Paranit rješenja za odstranjivanje ušiju iz kose ne sadrže kemijske sastojke. Moguće nuspojave su ograničene, ali postoje: svrbež i nadraženost oko očiju, ljuskanje vlasišta, kontaktna nadraženost i crvenilo vlasišta, ušiju ili vrata. Kao opća mjera predostrožnosti, savjetujemo trudnicama/dojiljama da se posavjetuju s ljekarnikom ili liječnikom.

Od koje se dobi može koristiti Paranit?

Paranit šampon za odstranjivanje uši i gnjida iz kose se može koristiti za djecu od dvije ili više godina starosti. Paranit sprej za odstranjivanje uši i gnjida može se koristiti sa šest mjeseci.

Što ako pronađem nove uši u kosi nakon prvoga postupka odstranjivanja Paranitom?

Paranit proizvodi posebno su razvijeni za odstranjivanje uši i gnjida iz kose. U težem slučaju, neka se jajašca još uvijek mogu izleći nakon prvoga postupka odstranjivanja, pa biste mogli imati ličinke (nimfe) ili mlade uši u svojoj kosi. Nema potrebe da se brinete jer one mogu sazreti tek nakon 10 dana. Do tada one se hrane krvlju, ali još se ne mogu razmnožavati. Ponovite postupak odstranjivanja i sve će uši i gnjide nestati iz kose.Druga je mogućnost da ste ponovno dobili uši. Tomu je vjerojatno slučaj ako pronađete zrele uši u kosi dulje od 2 mm jer su ličinke (nimfe) manje od zrelih ušiju u kosi. Ako se radi o ženki, možda je ponovno snijela jajašca. U tome slučaju ponovno morate početi postupak odstranjivanja uši iz kose pomoću Paranita.

Koliko često mogu koristiti Paranit?

Paranit možete koristiti onoliko često koliko želite. Obično će biti dovoljna 1 ili 2 postupka odstranjivanja (ovisno o vrsti proizvoda koji izaberete) da se riješite uši iz kose. Međutim, moguće je da one osobe koje su prošle postupak odstranjivanja ponovno dobiju uši od drugih osoba koje nisu koristile ništa protiv ušiju u kosi. U takvome slučaju, ponovno možete koristiti Paranit bez rizika; još uvijek će biti učinkovit.

Koliko je postupaka odstranjivanja potrebno za rješavanje ušiju iz kose?

Broj postupaka ovisi o vrsti odstranjivanja koju izaberete. S Paranit sprejom (ili losionom) u većini je slučajeva dovoljan samo jedan postupak odstranjivanja od 15 minuta (uključujući i temeljito iščešljavanje) za učinkovito odstranjivanje ušiju iz kose. Savjetujemo vam da nakon sedam dana ponovno pregledate dijete kojemu ste odstranjivali uši iz kose i da prema potrebi ponovite postupak odstranjivanja (ako uočite žive uši u kosi). S Paranit šamponom za odstranjivanje uši i gnjida iz kose preporučuju se dva postupka odstranjivanja od 10 minuta. Temeljito iščešljajte kosu i provjerite jeste li uklonili sve gnjide iz kose. Bez obzira na Paranit proizvod za odstranjivanje uši iz kose koji izaberete, uvijek nanesite dovoljnu količinu proizvoda jer je to presudno za uspješno odstranjivanje uši iz kose.

Kako Paranit djeluje?

Svi Paranit proizvodi pružaju dvostruko mehaničko djelovanje jer napadaju i uši i gnjide u kosi. Paranit sprej i Paranit šampon guše i isušuju uši i gnjide u kosi.

Gdje mogu kupiti Paranit?

Paranit se prodaje u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.